пʼятницю, 12 жовтня 2007 р.

Два матчі з португальцями. Шахтар порадував, Динамо як завжди ….

Останні матчі у Лізі Чемпіонів продовжили тенденцію, яка намітилася ще в першому туру (хоча можливо і раніше). Шахтар потішив чудовою грою. Швидкість протягом усього матчу, віддача 100 %, точні передачі. Звичайно, можна згадати купу моментів, в яких не можна було не забивати. Але, якщо бути відвертими, то і «Бенфіка» не відпочивала вчора на полі. Наші суперники боролися, атакували і точно не збиралися програвати. У них теж були моменти, які зазвичай називають стовідсотковими. Це був справжній європейський матч. Напруження в останні 5 хвилин було таким, що, здавалося, закінчується фінал Ліги Чемпіонів.
Попереднього вечора «Динамо» програло «Спортінгу» з Лісабону з рахунком 1:2. Ніби і рахунок не розгромний, але ж і суперника нашого грандом європейського футболу не назвеш. А головне, що протягом матчу нема відчуття, що «Динамо» справді може виграти. Нема легкості гри, нема цікавих комбінацій. Навіть старання не було помітно. Хоч би якась спортивна злість! Не було … А той єдиний гол киян хоча і справді був гарним, виглядав випадковим на фоні усієї їхньої гри. Одразу після цього я сказала: все одно португальці забють ще. І виявилася права. Бо у грі гостей було видно командні дії, а «Динамо» черговий раз виглядало безпорадно, їхні масовані атаки скидалися на гру хлопчиків, які знають, що завдання – забити гол, проте не уявляють, як це зробити, бо ніхто їм не розповідав про стратегії гри.
Якісну різницю можна відчути навіть за таким, звичайно, субєктивним, проте для мене надійним показником, як те, що під час гри «Шахтаря» не хочеться відходити від телевізора, щоб чогось не пропустити, а поки грає «Динамо» можна попрасувати одяг, приготувати вечерю і практично нічого не втратиш.
Словом, не видно у київської команди прогресу, і ці зміни тренерів у мене викликають тільки сміх, бо нічого нового в них нема. Якщо ще й цей новий тренер після такої гри каже, що він задоволений грою своєї команди, то мені жаль цю команду. Навряд чи найближчим часом її чекають перемоги.
А «Шахтарю» дякую за гру.


Немає коментарів: